Over ons

 

De Stichting Kunst & Cultuur Jordaan & Gouden Reael geeft buurtgenoten van alle leeftijden en achtergronden de kans om op een laagdrempelige manier met kunst en cultuur in aanraking te komen. In de zomer organiseren wij tweewekelijks de Hofjes- en Pleinconcerten, buiten op historische locaties in de wijken Jordaan en Gouden Reael in Amsterdam. De Najaarconcerten vinden maandelijks plaats, op een goed bereikbare binnenlocatie.

Een werkgroep van enthousiaste vrijwilligers organiseert de programmering en de concerten. Om een zo breed mogelijk publiek te laten samenkomen, is ons programma gevarieerd. Diverse soorten muziek passeren de revue: klassiek, jazz, troubadourmuziek, latin maar ook Nederlandstalig, Perzische volksmuziek of hiphop wordt niet geschuwd.

De voorloper van de Stichting, de Werkgroep Kunst & Cultuur, werd opgericht in 1997 met als doel om buurtbewoners van de Jordaan gratis concerten aan te bieden. Het was indertijd een privé-initiatief van een bewoner. Samen met het wijkcentrum werd gerealiseerd dat de Gemeente Amsterdam budget zou verlenen voor de culturele activiteiten. In 1999 kwam het gebied Gouden Reael erbij. Na aanvankelijke zorgen rondom de subsidieverstrekking werd eind 2019 de Stichting opgericht.

In de zomerperiode van mei tot begin september 2024 organiseren we acht concerten. De concerten zijn gratis toegankelijk, beginnen altijd om 15 uur en duren circa één uur zonder pauze. Ook dit jaar kijken we weer uit naar een mooi, gevarieerd programma. We hopen u daar allemaal bij tegen te komen!

 

Contact

 

Stichting Kunst & Cultuur Jordaan & Gouden Reael

p/a Claverhuis, Elandsgracht 70, 1016 TX Amsterdam

e-mail: hofjesconcertenadam@gmail.com

Facebook / Instagram

KvK Amsterdam, nummer 76088626

 

VACATURE VOORZITTER

Stichting Kunst & Cultuur Jordaan & Gouden Reael brengt buurtgenoten van alle leeftijden en achtergronden op een laagdrempelige manier in aanraking met kunst en cultuur.
Wij zoeken een cultuurminnende voorzitter met hart voor de Amsterdamse binnenstad.

MEER INFORMATIE : https://vacaturebank.vca.nu/jobs/voorzitter-hofjesconcerten-2/

 

(C) Stichting Kunst & Cultuur Jordaan & Gouden Reael, 2024